Chcesz otrzymywać informacje o promocjach?
  • Polityka prywatności Travel Express sp. z o.o.

    Travel Express sp. z o.o. działa zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych, świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz zaleceniami Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Dokłada również wszelkich starań aby dane osobowe były należycie chronione technologicznie i organizacyjnie.

    Dane o Użytkownikach serwisu www.travelmakers.pl zbierane są zarówno w sposób aktywny poprzez świadome wprowadzenie przez Użytkownika jego danych podczas wypełniania formularzy na stronie internetowej, a także w sposób automatyczny, poprzez serwer, który odnotowuje informacje na temat odwołań do strony (adres IP, typ przeglądarki, rozdzielczość monitora).

    Dane są zbierane i przechowywane w celu poprawnej realizacji transakcji (imię, nazwisko, telefon, email, numer karty, kod CVV2/CVC2) oraz w celach statystycznych i poprawy zawartości a także dostępności strony internetowej (adres IP, typ przeglądarki itd.). Strona internetowa www.travelmakers.pl wykorzystuje mechanizm „cookies” w celu identyfikacji wcześniejszych wizyt użytkowników. Pliki „cookies” są stosowane jedynie w czasie trwania sesji oraz nie zawierają danych osobowych.

    Travel Express sp. z o.o. przekazuje dane osobowe zbierane podczas realizacji rezerwacji lub zakupu usług podmiotom niezbędnym (dostawcy usług oferowanych na stronie www.travelmakers.pl) do poprawnej finalizacji wyżej wymienionych. Podmiotami, którym przekazywane są dane Użytkowników są w szczególności: systemy rezerwacyjne linii lotniczych, hoteli i rent-a-car, linie lotnicze, hotele, wypożyczalnie samochodów i inni dostawcy produktów oferowanych przez serwis www.travelmakers.pl oraz ewentualnie firmy organizujące wysyłkę produktów lub dokumentów, jak również banki i inni operatorzy systemów rozliczeniowych kart kredytowych/płatniczych używanych przez Użytkowników serwisu www.travelmakers.pl

    Travel Expres sp. z o.o. dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe przekazywane były wyłącznie podmiotom zaufanym podmiotom, nie budzącym wątpliwości co do utrzymania bezpieczeństwa danych i dającym rękojmię właściwego ich przetwarzania, w sposób zgodny z prawem, bez naruszania prywatności Użytkowników serwisu www.travelmakers.pl

    Każdemu Użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych. Travel Expres sp. z o.o nie wykorzystuje danych osobowych Użytkowników w celach innych niż te, na które Użytkownicy wyrazili zgodę.

    Travel Expres sp. z o.o nie będzie sprzedawać danych zebranych o Użytkownikach podmiotom trzecim.

    Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem, na żądanie organów ścigania (prokuratura, policja) każdy podmiot gospodarczy ma obowiązek udostępnienia posiadanych informacji.